HAKKIMIZDA

1996 yılında Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Demir tarafından Manisa’ nın Salihli ilçesinde bir aile firması olarak kurulan Sardes, kaliteli spesiyal ürünleri ile kısa sürede tanınmış ve dünyaya açılmıştır.

Sardes Gıda Hakkında

Bilgi, tecrübe ve vizyonunu, bölgenin verimli toprakları, kültürel mirası ve çalışkan insanları ile bir araya getiren kurucumuz Mehmet Demir ve ailesi için tarımsal üretim sadece bir iş değil, aynı zamanda bir hayat biçimidir. Eşi Figen Demir yönetim ve operasyonlarda aktif görev almakta, ailenin genç üyeleri ise firmanın gelişmesine katkı sağlayacak akademik eğitim ve eş zamanlı pratik ile yetişmektedirler.

İlk yıllarda güneşte kurutulmuş domates üretimine ağırlık veren Sardes, bu üründe uluslararası pazarın ülke ve bölgeye göre değişen kalite standardı, damak zevki, kullanım amacı ve tüketim alışkanlıklarına uygun olarak; ekimden hasata, üretimden paketlemeye kadar her aşamada uzmanlaşarak Türkiye’nin önde gelen üretici ve ihracatçılarından biri olmuştur.

Sardes, yıllar içerisinde aynı vizyon ile hem ürün, hem de işleme yönteminde çeşitlenerek ürün gamına yeni lezzetler eklemiştir. Başta biber çeşitleri olmak üzere (közlenmiş, salamura, marine, konserve, IQF), ızgara edilmiş sebzeler, yağda ürünler, sos, salata ve Bruschetta çeşitleri, yaprak sarma, kapari ve organik sertifikalı pek çok ürün çeşidi ve ambalaj ile hem gıda endüstrileri – restoran / catering, hem de perakende tüketim için dünya pazarındaki güvenilir yerini almıştır.

Firmamız, uluslararası düzeyde temsil, tanıtım ve sektörün dünya çapındaki temsilcileri ile işbirliği ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla düzenli olarak yurt dışı gıda fuarlarına katılmaktadır.

Sardes’in üretim ve hizmette en iyiyi hedefleyen kalite uygulamaları, uluslararası kalite kuruluşları tarafından (IFC, BRC) akredite edilmiştir. Firmamız, ürün çeşitliliği ve üretim teknikleri konusunda yenilikleri sürekli takip etmekte, üst düzey kalite anlayışı ile projelendirerek hayata geçirmektedir.

Sardes, doğaya, insana ve iş gücüne saygı ile Ege’nin verimli topraklarının sunduğu ürünleri, en doğal, en sağlıklı ve en lezzetli haliyle sofralarınıza getirmeye devam edecektir.

Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin % 95’i ihracata gitmektedir. Başlıca ihracat yaptığımız ülkeler aşağıdaki görselde gösterilmiştir.

Misyonumuz

Araştırma & geliştirme faaliyetleri, gelişen teknoloji takibi ile yapılan iyileştirmelerle dinamikleştirilmiş,

Vizyonumuz

Neden Sardes

Çünkü sadece iş değil, yaşam tarzı…

Bizlere sunulan Ege’nin verimli topraklarında sadece bir iş değil, bir yaşam tarzıdır.

Türkiye’nin en büyük kuru domates üreticilerindendir ve bu konuda tevazu gösteremeyecek kadar uzmanlaşmıştır.

Zirai üretimde önemli tecrübeye sahip yüksek ziraat mühendisi tarafından kurulmuş bir işletmedir.

İzmir gibi bir liman kentine ve ihtiyaç duyduğu tüm girdilere kolayca ulaşabildiği bir stratejik konumdadır.

Önemli bir büyüme potansiyeline ve manevra kabiliyetine sahiptir. Müşteri talep ve ihtiyaçlarına göre kolayca büyümek ve çeşitlenmek imkânına sahiptir.

Bahsedilen potansiyeli organik üretimlerde de kullanmış, 2005’te başlanan bu üretimlerde 10 yılda %100 büyüme sağlanmıştır.

Tüm operasyon ve süreçlerde sıkı kontrol ve izlenebilirlik uygulanmaktadır.

Uyguladığı güvenli gıda üretimi sistemleri BRC ve IFS olarak sertifikalandırılarak, güvence altına alınmıştır.

Dünya genelinde farklı pazar, ihtiyaç ve tatlar için tecrübeli, etkin ve etkilidir.

Uluslararası pek çok markanın fason üreticisidir.

Hem perakende, hem de toptan satışlar için büyük ve küçük pek çok çeşit ambalajlarda üretim yapabilmenin yanında, üreticiler için de dökme ürün hazırlayabilmektedir.

Hem müşterileri, hem de tedarikçileri için güvenilir bir partnerdir.